Cum importăm și curățăm bazele de email-uri

Cum si de ce curatam bazele de date de e-mailuri inainte de a trimite o campanie.
Pentru ca riscam sa fim vazuti ca spameri, sa ne fie blocate ip-ul si sa nu mai putem trimite campanii, rata de inbox sa fie mica intrand in spam mai ales pentru conturile Yahoo si Gmail. Adresele de e-mail pot fi gresite, continand erori sau care nu exista. Pe langa aceste tipuri de adrese pot fi adrese chatch-all, role, disposable, hard and soft bounce.
Vom prezenta mai jos diferitele tipuri de adrese iar in video metoda foarte simpla de a curata bazele din platforma Landxpress. ESTE GRATUIT! sistem pus la dispozitie in abonamentele noastre.

Verificare
adresa de e-mail

Fiecare solicitare de verificare se va verifica în timp real cu serverele adresei de e-mail a destinatarului.

Validarea
sintaxei

Verificăm că formatul adresei de e-mail este corect și valabil precum adresa solicitari@landxpress.ro

Adrese de e-mail de unică folosință

Verificăm dacă adresa de e-mail are un nume de domeniu utilizat pentru adrese de e-mail temporare.

Adrese
bounce

Pentru a vă menține rata de respingere sub control, verificăm adresa de e-mail daca exista sau are erori.

Sistem
integrat

Sistem integrat pentru verificare adreselor si curatare, inainte de trimiterea campaniilor de promovare.

Sigur
și rapid

Cu sistemul nostru puteti verifica in deplina siguranta bazele de e-mailuri avand un procent mare de validare.

Accept All sau Catch-All

Se mai numesc adrese de e-mail Catch-All. Uneori, primirea serverelor de mail este configurată astfel încât acceptă toate e-mailurile care le sunt trimise. Acest lucru poate fi observat de obicei în adresele de e-mail de firma. În multe cazuri, serverul care primește acceptă toate e-mailurile din domeniu dupa care vor fi respinse. Recomandam să le trimiteți încet cu prudență. Livrabilitatea pentru astfel de adrese nu este intotdeauna garantată.

Disposable Email Addresses

Există anumiți furnizori de servicii care generează adrese de e-mail temporare pentru o perioadă scurtă de timp, cum ar fi de la câteva ore la câteva zile. Astfel de adrese sunt cunoscute sub numele de „Disposable”. Adresele de e-mail de unică folosință sunt create pentru a primi e-mailuri de activare sau confirmare inițială a conturilor pentru site-uri precum forumuri de discuții, e-shopping etc. Trimiterea de e-mailuri la astfel de adrese crește rata de respingere, astfel încât nu este recomandabil să trimiteți e-mailuri la acest tip de adrese.

Free service email

Landxpress system detectează dacă adresa de e-mail este înregistrată la unul dintre cele mai populare servicii de e-mail gratuite, de ex. Google, AOL, Yahoo etc. Acest lucru este important, deoarece astfel de adrese sunt de obicei adrese de e-mail personale, în loc de adrese de e-mail de lucru. Astfel de adrese sunt sigure pentru a trimite e-mailuri, dar în multe cazuri, oportunitățile de implicare sunt mai mari cu adresele de e-mail de lucru decât cu adresele de e-mail personale. Totusi in cazul magazinelor online care au ca target binenteles cat mai multi utilizatori pentru conversie este indicat sa trimiteti campanii.

Valid e-mails (Adrese valide)

După o cerere SMTP reușită, dacă serverul de e-mail primitor acceptă adresa de e-mail, aceasta va fi marcată Adresa de e-mail validă. Nu se recomandă trimiterea de e-mailuri la adresele marcate ca „Accept All (Catch-All)” sau „Disposable”, chiar dacă adresa de e-mail este valabilă.
NU UITATI! Respectati termenii si conditiile de utilizare si regulamentul GDPR european.

Invalid (Bounce) – Foarte important!

O adresă de e-mail va fi marcată Invalid dacă este sintactic incorectă sau dacă nu există un cont de e-mail la receiving mail server. De aceste adrese tine foarte foarte mult succesul si disponibilitatea pe termen lung a felului in care au succes campaniile de promovare. Invalidarea scade riscul sanctionarii ca spam sau a blocarii IP-ului deci filtrarea este obligatorie.

Adresă necunoscută (Unknown)

Uneori, serverul de mail răspunde foarte lent sau nu raspunde temporar în procesarea cererilor. În acest caz, adresa de e-mail va fi marcată Unknown și verificarea e-mailului nu va fi contorizată (acest lucru face ca sistemul Landxpress să fie diferit de alți furnizori de servicii similari). În majoritatea cazurilor, astfel de e-mailuri pot fi reverificate după 5 până la 10 minute. Rezultatele vor arăta dacă adresa de e-mail este validă sau nevalidă.

Vă dorim succes în campaniile dumneavoastră!